Kerstactie Kennedyschool voor arme Zutphense kinderen

23-12-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – “Armoede is niet alleen ver weg, maar ook dichtbij in je eigen buurt.” Met dit in het achterhoofd, heeft de Kennedyschool dit jaar haar kerstactie anders ingevuld. Zij zochten de samenwerking met de kerken en het sociaal werk om de wensen van kinderen die in (stille) armoede leven te vervullen.

Op verzoek van de ouderraad kwam op 12 december dominee Irma Pijpers van de Protestantse Gemeente Zutphen de school bezoeken. Zij vertelde de kinderen over hoe de samenwerkende kerken mensen die het moeilijk hebben in Zutphen helpen.

Vervullen van kerstwensen
Iedere groep kreeg een wens toegewezen van een kind die in Zutphen in (stille) armoede leeft. Er werd bij verteld of het om de wens van een jongen of een meisje gaat, wat de leeftijd van het kind is en soms iets over achtergrond. Zo werd de kinderwens dichtbij gebracht. En voelden de kinderen uit de klas zich samen verantwoordelijk om een ander kind een fijne kerst te bezorgen. 

De wensen zijn in samenwerking met de diaconie en Perspectief Zutphen (sociaal werk) geïnventariseerd: ze varieerden van een paar mooie stevige schoenen en een winterjas tot een leren voetbal. Samen hebben de kinderen uit de klas bedacht hoe ze die wens konden vervullen.
Op 22 december zijn de cadeaus aangeboden aan Niek Wösten, sociaal werker van Perspectief Zutphen die zorgt dat de cadeaus nog vóór de kerst bij de kinderen komen.Gerelateerd