'Kijken naar andere locatie voor Zutphense voedselbank'

29-06-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De voedselbank krijgt voor het komende half jaar een vergunning om te laden en lossen.
Hiermee is een tijdelijke oplossing gevonden voor het probleem dat ontstond na de herinrichting van de Groenmarkt.
Na de herinrichting was een afvalcontainer geplaatst waardoor er moeilijkheden waren om te laden en te lossen. Tegelijkertijd werd er bij de gemeente door omwonenden geklaagd over overlast.

Andere locatie
Om het laden en lossen nu tegemoet te komen is daar een aparte plek voor aangewezen voor 6 maanden. Gedurende deze tijd wil de gemeente samen met de voedselbank kijken naar een permanente oplossing.

Een daarvan is een verhuizing van de voedselbank.

Wethouder De Jonge: “Er zijn ook klachten over overlast van de voedselbank. De omwonenden snappen wel dat de voedselbank noodzakelijk is, maar willen ook kijken of die niet ergens anders kan.”
Het pand op de Groenmarkt is voor de voedselbank echter een goede haven: ze zitten er gratis en doordat het vroeger een supermarkt was, is deze van vele gemakken voorzien.

“De gemeente wil andere opties samen met de voedselbank bekijken”, aldus De Jonge, “Daarbij kan het zijn dat de gemeente de voedselbank tegemoet gaat komen.”

Volgens De Jonge is daarbij te denken aan een financiële regeling om de huur die elders betaald wordt, op te vangen. De komende maanden gaat de gemeente hierover in gesprek met de voedselbank.Gerelateerd