Kinderen maandag naar noodlokalen Vrije School

17-08-2016 Nieuws Redactie

De noodlokalen van de vrije school | © Zutphen24

ZUTPHEN – Vanaf maandag kunnen de kinderen van de Vrije School de Berkel intrek nemen in de noodlokalen.
De vrije school werd 30 juni volledig verwoest door een brand. Om les toch na de vakantie weer mogelijk te maken werden noodlokalen neergezet op het terrein waar voorheen het Graaf Ottobad stond.

“Er is hard aan de noodlokalen gewerkt,” aldus wethouder Patricia Withagen, “deze kunnen, zoals het er nu uitziet, maandag 22 augustus open voor de kinderen.”

De bouwkosten van de noodlokalen bedragen ruim 375.000 euro. Inclusief de huur van de lokalen (deze blijven eigendom van de bouwer) en kosten van de sloop en overige kosten, komt de totaalsom voor de gemeente op 980.000 euro. Deze worden vergoed door de verzekering.

Herbouw de Berkel
Wat er op de plek van de afgebrande school komt, is nog niet bekend. Het pand stond op de nominatie om verbouwd te worden om meer aan te sluiten bij het voortgezet onderwijs. “Dat de nieuwbouw meteen daarop aansluit is logisch. Maar er is tot nu toe alleen een verkennend gesprek over geweest met het schoolbestuur.”
Voor de definitieve plannen wacht het college eerst op de rapporten van de verzekeraar.

Graaf Ottobad locatie
De locatie van het oude Graaf Ottobad lijkt ook in beeld te zijn voor andere onderwijsplannen. Volgens wethouder Withagen zou hier ook de nog te bouwen cluster-4 school kunnen verrijzen. Daarvoor heeft de gemeente een verzoek gekregen. De gemeente kijkt nu hoe dit plan past binnen het masterplan onderwijshuisvesting. Ook wordt er gekeken of het financieel kan en wat precies de ruimtebehoefte is.


De cluster-4 school zou een samenwerking zijn van Het Mozaïek, Anne Flokstraschool en een nevenvesting van cluster-4 school Klein Borculo. Samen willen zij passend en speciaal onderwijs aanbieden in Zutphen.Gerelateerd