Kleedjesmarkt, we gaan nog niet naar huis

27-04-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD - “We gaan nog niet naar huis.” Klinkt het op het terras en, inderdaad, zo te zien gaan die nog niet naar huis.
Ondanks de weer waarschuwingen was het erg druk op de kleedjesmarkt in Warnsveld. Wel had iedereen de winterjas weer opgezocht en een paraplu meegenomen. Ook het aantal kleedjes was ongeveer gelijk aan andere jaren.

“We hebben de laatste dagen wel vaak getwijfeld of we wel zouden gaan, zegt een koopman, maar we zijn beste wel een tijdje bezig geweest met de voorbereiding en daarom hebben we gisteren de knoop doorgehakt. Ik heb er geen spijt van want het weer valt allemaal erg mee, de mensen zijn vrolijk en we hebben veel aanloop.”

“Deze straat ligt mooi beschut tegen de wind", zegt een ander, "ik ben tussen de middag even naar huis geweest en op de fiets was het koud. Eenmaal hier terug was ik snel weer op temperatuur. We hebben maar twee keer een korte bui gehad. Even plastic over de koopwaar en klaar.”

“Het valt echt erg mee, zegt een verkoopster, het is de hele dag behoorlijk druk geweest en de verkoop is hetzelfde als andere jaren”

Zoals het hoort in Warnsveld vond ook dit jaar het vogelschieten weer plaats. Herman Bruggink uit Leesten won en mag zich het komend jaar schutterskoning noemen.

 

Bekijk de foto's