Kleurplatenactie voor behoud van Zutphense kinderboerderij

12-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het voortbestaan van kinderboerderij de Schouw is in gevaar. Daarom starten bezorgde Zutphenaren nu een kleurplatenactie voor het voortbestaan van de kinderboerderij. Julie Otten, moeder van Dave en veelvuldig bezoeker van de kinderboerderij, is aanvoerster van de actie. "Zutphen is van ons allemaal en de kinderboerderij ook."

Kinderen die willen dat de kinderboerderij blijft bestaan worden gevraagd een kleurplaat in te kleuren. Het doel is om zo veel mogelijk kleurplaten te verzamelen, om vervolgens de politiek op te roepen om het voortbestaan van de kinderboerderij te garanderen. Julie Otten: “Ik vind dat elk kind recht heeft op een leerzaam, actief en plezierig uitje, ongeacht of deze opgroeit in een arm of rijk gezin. Juist daarom moet een voorziening als de kinderboerderij kunnen rekenen op steun vanuit de gemeente. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.”

Julie Otten gaat langs bij de basisscholen in Zutphen en de kleurplaat is te downloaden via deze link. De SP ondersteunt Julie Otten met haar actie. SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: “We hebben in Zutphen met zijn allen veel mooie voorzieningen opgebouwd, maar veel van die voorzieningen komen in de problemen. Na de Hanzehof en het zwembad komt nu ook de kinderboerderij in de problemen. De oorzaak is dat politici de zeggenschap over die voorzieningen verkwanseld hebben. Zij dachten dat geprivatiseerde organisaties goedkoper waren en beter wisten wat goed voor Zutphen is, dan Zutphenaren zelf. Voor de zoveelste keer blijkt nu dat dit niet zo werkt.”

Na de privatisering van de kinderboerderij in 2013 slonken de reserves snel, omdat er structureel geld te kort kwam. Ten Broeke: “Om te voorkomen dat er straks geld betaald moet worden voor een bezoek aan de kinderboerderij of dat de kinderboerderij helemaal verdwijnt, moeten Zutphenaren de handen ineenslaan en eisen dat de politiek het voortbestaan van de kinderboerderij garandeert. Er moet een structurele oplossing komen. Daarom steunen wij Julie met haar acties.”

De PvdA zal ook een motie indienen om e gemeente te vragen een oplossing voor het probleem bij de kinderboerderij te vinden.

Adres
Wil je helpen? Download dan de kleurplaat, print hem uit, kleur hem in en stuur hem per post naar Julie Otten, Mackaystraat 35 te Zutphen.