Koelhuis krijgt opnieuw uitstel van restauratieverplichting

16-12-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het Koelhuis krijgt weer uitstel van de restauratieverplichting. De nieuwe termijn is gesteld op 31 december 2016.

Medio 2012 heeft de gemeente Het Koelhuis verkocht aan studio Hoogeveen en Van Tilburg. Een van de voorwaarden was een restauratieverplichting conform het restauratieplan. De restauratie moest een jaar na juridische levering gereed zijn. Halverwege 2014 werd de termijn al eens verlengd naar 31 december 2015. Nu krijgt het Koelhuis opnieuw een jaar verlenging.

De gemeente houdt hierbij rekening met de hinder die het Koelhuis ondervonden heeft vanwege de vele werkzaamheden om het gebouw. Ook in 2016, met de bouw van o.a. de parkeergarage wordt hinder verwacht. Daarbovenop is asbest ontdekt in het dak. Daar moet eerst uitgezocht worden wat de positie van de gemeente hierin is (is dit een verborgen gebrek?) en wat de saneringskosten zijn.

De restauratiewerkzaamheden zijn al wel begonnen. Wethouder Oege Bosch geeft aan dat wel verwacht wordt dat deze deadline gehaald wordt.Gerelateerd