Koffiepunten inzamelen voor de voedselbank

27-11-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De Lionsclub Zutphen gaat ook dit jaar in de maand december Douwe Egberts waardepunten inzamelen. Twaalf winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelplaats. De opbrengst van deze actie gaat naar de Voedselbank in Zutphen. Deze voedselbank is actief is in Lochem, Gorssel, Eefde, Steenderen,Brummen, Eerbeek, Warnsveld en Zutphen.

De Lionsclub hoopt honderdduizenden waardepunten te verzamelen in het gebied dat loopt van Gorssel via Zutphen naar Brummen en Eerbeek. Deze koffiepunten worden uiteindelijk aangeboden aan Douwe Egberts in Utrecht die de toezegging heeft gedaan het aantal punten met minimaal 15% te verhogen. De waardepunten worden omgezet in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank.

Koffie is een lang houdbaar en duur product dat anders niet vaak in het pakket wordt aangeboden.

“Iedereen die nog DE waardepunten in de keukenlade heeft liggen wordt opgeroepen deze te deponeren in de actiedozen die op meerdere plaatsen in de regio staan.” laat de Lionsclub weten.

In Zutphen kunt u de inzameldozen vinden Trekpleister Leesten, bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, bij Albert Heijn in de Zuidwijken, bij Albert Heijn in het centrum en bij de Coop in Noordveen. In Warnsveld staat de doos bij Boekhandel Boek & Co, in Eefde bij de Coop en in Gorssel bij Jumbo.

In Brummen staan de inzameldozen bij Primera Bosman, Spar Lenderink en Jumbo. In Eerbeek staat een verzameldoos bij Plus-supermarkt van Tetering. De inzamelactie van koffiepunten is deze week gestart en loopt tot eind december. (bekijk alle adressen hier: DEInzameladressen.doc)

Vorig jaar was de inzameling in Zutphen een groot succes. In totaal werden toen 2.876.000 punten opgehaald. Dit was goed voor maar liefst 6600 pakken koffie.Gerelateerd