Koningsdag Warnsveld onder druk door stroomgebrek

12-03-2018 Nieuws Redactie

WARNSVELD NIEUWS – De Oranjevereniging Warnsveld voorziet problemen bij de organisatie van festiviteiten in 2018. Zij verwachten moeilijkheden om een goede stroomvoorziening te krijgen.

“Op initiatief van de Stadspartij is door de Gemeente Zutphen bij monde van de verantwoordelijke wethouder en met de goedkeuring van alle overige politieke partijen, de toezegging gedaan dat er een stroomkast geplaatst zou gaan worden op het evenemententerrein. Een stroomkast met voldoende vermogen om een complete kermis op te laten draaien. Met nog zeven weken te gaan tot Koningsdag is het geloof dat de gedane toezegging tijdig wordt gerealiseerd bij het bestuur volledig verdwenen”, zo laat Henk-Jan Hulleman van de Oranjevereniging weten.
Als er niets gebeurt dan gaat de kermisattractie niet draaien, kan er geen patat worden gebakken en kan alleen de eerste rij genieten van het optreden van de live-bands.

De voorbereidingen voor Koningsdag zijn al ruimschoots bezig. Zowel overdag als in de avond is een programma in elkaar gezet. “Als je dit allemaal hebt georganiseerd dan is het natuurlijk ondenkbaar dat er geen krachtstroom voorhanden is. Wij doen daarom een beroep op iedereen om mee te denken over het oplossen van deze stroomstoring. Dus mochten er bedrijven of particulieren zijn die ons willen sponsoren met de beschikbaarstelling van een aggregaat of een bijdrage willen leveren in de extra kosten indien wij tot huur van dure aggregaten moeten overgaan met bijbehorende brandstofkosten, of een andere oplossing weten, neem dan vooral contact op met de Oranjevereniging Warnsveld.”

Koningsdag 2018 in Warnsveld kent overdag de traditionele de Kleedjesmarkt en een avondprogramma met livemuziek.Gerelateerd