Korfbalvereniging Zutphen wil nieuwe sporthal

18-12-2016 Nieuws Redactie

De nieuwe hal

ZUTPHEN – Het bestuur van de Zutphense korfbalvereniging KVZ denkt na over het realiseren van een eigen sporthal op de accommodatie aan de Laan naar Eme. Dit werd besproken tijdens een ledenvergadering.

Er waren zo'n 125 belangstellenden aanwezig. Zij kregen een presentatie van de verkenning die afgelopen tijd heeft plaatsgevonden en van de voorkeursoptie die dit heeft opgeleverd. De leden hebben massaal goedkeuring gegeven voor het vervolgonderzoek naar de haalbaarheid van die voorkeursoptie.

Dit betreft het plan voor de combinatie van een grote wedstrijdhal en een kleine gymzaal die tevens geschikt is voor pupillen korfbal. Binnen KVZ worden nu een stuurgroep en diverse werkgroepen ingericht om de haalbaarheid verder te onderzoeken. Ook gaat KVZ verder in gesprek met de gemeente en betrokken scholen. Met de leden is afgesproken dat het uitgewerkte plan in mei 2017 aan hen wordt voorgelegd.

Voorzitter Henk Jan Milius: “Het is een diepgewortelde wens van de leden die al sinds de fusie in 2000 bestaat. Misschien ontstaat nu de mogelijkheid om die droom te verwezenlijken.”Gerelateerd