Krediet voor Vrije School om herbouw te plannen

09-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Vrije School krijgt 131.000 euro als voorbereidingskrediet op het herbouwen van de school.
30 juni dit jaar brandde de basisschool aan de Weerdslag af. Dit gebouw was bestemd om per 1 augustus 2017 gebruikt te worden door de Vrije School bovenbouw, die ernaast staat. Daarvoor zou het oorspronkelijke gebouw een uitbreiding krijgen.

Nu het basisschoolgebouw afgebrand is, heeft de Vrije School bovenbouw recht ope een uitbreiding ter grootte van het basisschoolgebouw. Het schoolbestuur heeft gevraagd het budget dat gereserveerd was, geschikt te maken als voorbereidingskrediet.

Volgens de gemeente heeft de school recht op een uitbreiding van 1.529 vierkante meter. Het voorbereidingskrediet wordt later in mindering gebracht van het totale (her)bouw budget.

Verzekering
De gemeente is er nog niet uit met de verzekering. Volgens wethouder Patricia Withagen komt dat door de bijzondere vorm van het gebouw. Het is nog niet duidelijk hoe alles gewaardeerd moet worden.

De verzekeringsmaatschappij dekt maximaal 1 jaar kosten voor de tijdelijke huisvesting in verband met het afgebrande schoolgebouw. De leerlingen zijn nu ondergebracht in een noodschool op de plek van het oude Graaf Ottobad.

“Het is ons er dan ook alles aan gelegen om de realisatie van de her-/nieuwbouw van de Vrije School bovenbouw zo spoedig mogelijk te realiseren. Immers, de kosten voor de tijdelijke huisvesting voor de Vrije School bovenbouw zal na 1 augustus 2017 komen voor rekening van de gemeente.” aldus de gemeente in haar besluit.Gerelateerd