Kritiek én bijval voor Zutphens café na uitzending Opgelicht

04-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Niet alleen de hoofdrolspeler (Michael), maar ook Café Schatjes is na de uitzending van Opgelicht van dinsdagavond onderwerp van gesprek geworden.

Het café krijgt op social media een storm van kritiek én bijval over zich heen nadat het café in het nieuws was gekomen. Michael werkt daar als bedrijfsleider.

Op de Facebookpagina van het café hebben veel mensen een nieuwe review achtergelaten. Het gaat om tientallen nieuwe reviews terwijl in de maanden daarvoor er slechts enkele per maand bijkwamen.

De verdeeldheid van de stemmen is ook nadrukkelijk aanwezig. Ongeveer de helft geeft een één ster review, waar de andere als steunbetuiging vijf sterren geven; de scores ertussenin zijn niet terug te vinden over de afgelopen paar dagen.

Daarnaast worden er teksten als “Leuke oplichter achter de bar”, “Crimineel in dienst”en “Schandalig dat zo iemand voor jullie werkt” achtergelaten.
Ook oproepen aan het café om actie te ondernemen zijn veelal terug te vinden. Zo schrijft een gast: “Ik mag aannemen dat jullie de oplichter inmiddels de deur hebben gewezen?! Hou meteen de schuld die hij heeft openstaan bij een gehandicapte jongen even in op zijn salaris. Een donatie aan de rechtmatige eigenaar zou jullie imago nog kunnen redden!”

Bijval
De kritiek wordt echter gecompenseerd met bijval. Een van de populairdere reacties verwoordt het als volgt; “Mijn mening is dat je café Schatjes niet neer hoeft te sabelen om een iets wat een werknemer gedaan heeft. Als een personeelslid iets doet wat niet goed is, dan hoeft de werkgever er niet onder te lijden.”

Het café zelf heeft niet gereageerd op de commotie.

Michael
Het programma Opgelicht zond dinsdagavond een item uit over Michael. Hij had de 24-jarige gehandicapte Jeroen Kreulen uit Apeldoorn ruim 1.600 euro afhandig gemaakt.
Het programma zocht hem op bij zijn werk, in Zutphen. Daarbij kwam de naam van het café vol in beeld.