Kruispunt Laarstraat vanaf vandaag op de schop

10-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het kruispunt van de Laarstraat wordt de komende tijd flink aangepakt. Van 10 tot en met 28 oktober worden de verkeerslichten vervangen op het kruispunt Laarstraat. Tegelijk is er groot onderhoud aan wegverhardingen en troittoirs.

De huidige verkeerregelinstallatie (VRI) is verouderd en zorgt voor hoge onderhoudskosten, volgens de gemeente. De installatie voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en de verkeerssituatie is veranderd. Er zijn bijvoorbeeld meer auto's en fietsers, en de verkeerstromen op de verschillende verkeersrichtingen zijn anders dan voorheen.

De nieuwe installatie is afgestemd op de nieuwe situatie. De VRI zorgt voor een goede, efficiënte en veilige verkeersafwikkeling, die voor de weggebruikers ook logisch is. De nieuwe installatie heeft energiezuinige verlichting.

In de nieuwe situatie hoeven fietsers minder lang te wachten, ook krijgen zij meer ruimte. Voetgangers steke niet meer over via een zebrapad maar met verkeerslichten. Ook zullen bussen en brandweerauto’s sneller groen licht krijgen.

Het verkeer kan hierdoor hinder ondervinden. Zij worden omgeleid via de Coehoornsingel en de Gerard Doustraat. Voor bussen vervallen de halteplaatsen op de Warnsveldseweg en de Graaf Ottosingel tijdelijk.Gerelateerd