Lichte daling aantal discriminatiemeldingen Zutphen

06-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het aantal meldingen van discriminatie in Zutphen is iets afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van Art. 1 Noord- en Oost Gelderland.
Art 1. is het antidiscriminatiebureau (ADB) van de veiligheidsregio Noord- Oost Gelderland. Na een melding helpen zij met een passende oplossing.

Vorig jaar waren er in Zutphen zes meldingen gemaakt. Daarvan was er één op basis van ras, waarbij er sprake was van vijandige bejegening op de arbeidsmarkt.

Van de overige vijf meldingen hadden vier gevallen een achtergrond in een handicap of chronische ziekte.

“Voor de gemeente Zutphen is rond de 10 meldingen per jaar een normaal aantal meldingen. Daarmee is in 2015 weinig gemeld. In het algemeen kunnen we juist een kleine stijging zien in het aantal meldingen.” vertelt Ingrid Warners, coördinator van Art 1. “Het is nooit duidelijk aan te geven waarom er een stijging of daling is.”

Daarmee is Zutphen een speciaal geval: “In het algemeen kunnen we juist een kleine stijging zien in het aantal meldingen.”
Binnen de regio spant Apeldoorn de kroon met 56 meldingen. Voorst (6) en Brummen (7) scoren als kleinere gemeenten toch gelijk aan Zutphen.
In totaal werden in het hele werkgebied van Art 1 Noord- en Oost Gelderland 157 meldingen gemaakt.