Lokale omroep springt in de bres voor afgebrande Vrije School

06-07-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Lokale omroep B-FM gaat zich inzetten voor vrije school De Berkel. Deze school is donderdag 30 juni compleet afgebrand. De school heeft de kinderen op een juiste manier geëvacueerd en zijn onder gebracht op de middelbare school, later zijn ze opgehaald door hun ouders.

Als kettingreactie op de brand zetten mensen uit de verre omgeving allerlei acties op touw. B-FM heeft besloten al deze acties te bundelen en deze samen in te zetten voor de school. “Uiteraard krijgt de school een hele hoop terug van de verzekering, maar emotionele schade is niet terug te krijgen. Als de school iets krijgt van een ander geeft dat hopelijk voldoening” vertelt Jesse Sprikkelman, bedenker van de actie.

“We zagen de emoties van de betrokkenen, op die manier voelen wij ons betrokken bij de brand. Nu de brand geblust is willen wij ons alsnog  inzetten voor de school. En hopelijk kunnen wij als omroep ze op deze manier een steuntje in de rug geven.” zegt Wim Besselink,  programmaleider van de omroep.

B-FM zal in samenwerking met de school de controlekamer zijn van alles acties. B-FM is op zoek naar acties die gehouden worden voor de school. Heeft u een actie? Wie zich wil aansluiten bij ‘B-FM helpt De Berkel' kan mailen naar helpmee@b-fm.nl of kijk op b-fm.nl/helpmee voor meer informatie.XGerelateerd