Lokale omroep Zutphen bundelt krachten met andere stations

01-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Drie lokale omroepen, RTV Veluwezoom, RTV Voorst en het Zutphense B-FM, zullen op maandag 3 juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen. Het doel van deze overeenkomst is te komen tot een verdere en intensievere samenwerking tussen de omroepen uitmondend in een bestuurlijke fusie met behoud van de lokale verankering en gebondenheid.

De lokale media staan onder druk, zo constateren de 3 voorzitters. Dit geldt niet alleen voor de schrijvende pers maar ook voor de lokale publieke omroepen. Eerder is door de OLON, de branchevereniging, al een beweging ingezet richting regio omroepen, die geleid heeft tot de oprichting van RTV-Stedendriehoek, waarin ook de lokale omroepen van Deventer en Apeldoorn participeren.

De nu te ondertekenen samenwerkingsovereenkomst moet leiden tot meer samenwerking op technisch, redactioneel en programmatisch gebied. Tevens zal de samenwerking zich uitstrekken op commercieel en financieel terrein. Het delen van programma’s vindt nu al op beperkte wijze plaats, overigens ook binnen RTV Stedendriehoek.