Luca en Sabrine maken doorstart met Uffie's

16-07-2016 Nieuws Redactie

Luca van Til (links) en Sabrine Wezendonk

ZUTPHEN – In mei ging het café nog failliet, maar vanaf dinsdag 19 juli zal eetcafé Uffie's zijn duren weer openen onder twee nieuwe eigenaren. Luca van Til (21) en Sabrine Wezendonk (29) nemen de zaak over van Mark van Uffelen.
Van Til was al eerder medewerker van de Engelse pub: “Ik had al mijn twijfels over mijn HBO studie, of ik daarmee wilde doorgaan. Daarnaast was Sabrine al bedrijfsleider in Rijssen met jaren aan horeca ervaring. Toen hebben we eigenlijk gezegd dat we het samen zouden doen.”

Om te stoppen met de studie en hiervoor te kiezen is toch een flinke stap. “Maar ik heb altijd al ondernemer willen worden,” vertelt Van Til, “En als je dan de kans krijgt om het te doen, moet je die aanpakken.”

De pub zal gewoon doorgaan onder de naam Uffie's. “Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook de Facebookpagina overgenomen.”

Anders
Van Til en Wezendonk willen wel de pub-sfeer houden. Maar ze zijn wel van plan om een aantal wijzigingen door te voeren. Zo zal er een aparte lunch en dinerkaart komen. “Die was er voorheen niet, waardoor er veel druk was in de keuken omdat de gasten altijd de hele kaart konden bestellen.”

Ook zien de nieuwe eigenaren mogelijkheden om de kelder onder de pub meer te benutten. “Denk aan live muziek en wat meer tafeltjes." Zij zien dit als mooie toevoeging in de winter. In de zomer kunnen mensen dan op het terras zitten: “Het terras wordt ook uitgebreid, wij mogen nu voor de deur acht tafeltjes plaatsen.” vertelt Van Til, “In de oude situatie was het terras aan de overkant van de straat. Wij hopen dat het nu wat meer uitnodigt om in het zonnetje te zitten.”

Er zal geen groot openingsfeest komen dinsdag, “We gaan best wel last minute open. Er is veel tempo achter gezet. Maar misschien dat we later nog wel wat gaan doen.”