Manager de IJsselslag per direct weg na beschuldiging van intimidatie

12-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De in opspraak geraakte manager van zwembad De IJsselslag is per direct uit zijn dienstverband gezet. Dat meldt de Stentor.

De manager kwam in opspraak na twee brieven van oud-medewerkers. Zij betichtten de manager van het creëren van een onwerkbare sfeer.

“Er is niet met deze man samen te werken. Zijn wil is wet. En probeer maar niet om daar iets tegen in te brengen want dan heb je op het bad geen leven. Hij verlangt van je dat je ten aller tijde beschikbaar bent voor werk. Roosters worden, zonder overleg met personeel, om de haverklap veranderd. Je hebt het maar te doen. Overleg is niet of nauwelijks mogelijk,” aldus de medewerker per brief, “Heb je een hobby, sport je op bepaalde dagen of anderszins, moet je bij hem toestemming vragen of je deze "nevenactiviteiten", zoals hij ze noemt, mag blijven uitvoeren. Geeft hij hiervoor geen toestemming, dan heb je gewoon pech gehad.”

De brief was gericht aan wethouder Annelies de Jonge. De bestuurders van SSAZ (de beheerder van de IJsselslag) zijn ook per direct gestopt.
Eerder werd al bekend dat een interim-bestuur het zwembad zou overnemen. Het bestuur van SSAZ is al langere tijd in conflict met de hoofdhuurder van het zwembad: zwemvereniging de IJsselmeeuwen.