Marstunnel internationaal geroemd

10-12-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De nieuwe Marstunnel is bijna een maand oud. In deze tijd heeft het lichtjesspektakel internationaal al redelijk wat roem vergaard.

Over de tunnels wordt op verschillende grote internationale sites gesproken. Zo wijdt Designboom, een populair online architectuurblad, een artikel aan het ontwerp van het licht.

Ook Slate.com, een Amerikaans online magazine, besteed er aandacht aan. Kristin Hohenadel, schrijfster voor onder meer The New York Times en Vogue, noemt in het artikel de tunnels “functional pieces of infrastructure art” (bruikbare infrastructurele kunststukken).

Niet alleen Amerikaanse media hebben de tunnels gevonden. De Franse designsite Fubiz besteedt ook aandacht aan het lichtkunstwerk. Zij noemen het werk “une expérience visuelle” (een visuele ervaring).

Het Spaanse good2b vindt de dat de tunnels nieuw Vida (leven) geven aan de stad.

Zelfs het grootste en meest invloedrijke weekblad van Duitsland, Der Spiegel, schenkt de nodige aandacht. 'Lichtkunst in Unterführungen: Da musst du durch' kopt het artikel. "Holland versteht was von glamouröser Infrastruktur" is toch een aardig compliment van onze oosterburen.

 Gerelateerd