Maximaal 2 uur je fiets parkeren

02-01-2019 Nieuws Redactie

ZUTPHEN -  Er is veel overlast van (brom)fietsen in het stationsgebied. Hierdoor wordt het gebied waar u alleen tijdelijk kan parkeren uitgebreid.
In het gebied tussen het station en de Overwelving kan je nu maximaal 2 uur uw fiets neerzetten. Staat uw fiets er langer, dan wordt deze verwijderd.

Waarom?

Uw fiets ergens neerzetten en vervolgens naar de trein. Op veel plekken in het centrum gebeurt dit en hierdoor staan er vaak fietsen voor de etalages van winkels. Met deze maatregel wil de gemeente bezoekers de mogelijk geven hun boodschappen te doen, maar hopen zij dat fietsen hier niet meer langdurig gestald worden. Wanneer u het gebied inrijdt, wordt dit aangegeven door borden.

Vanaf 1 januari worden fietsers die hun fiets verkeerd neerzetten gewaarschuwd doordat hier stickers op worden geplakt. Vanaf 14 januari gaan ze die fietsen verwijderen die langer dan twee uur in het centrum staan.

Waar wel en waar niet?

Op het Stationsplein, de Looiersstraat, de Berkelpoortstraat, Stationsstraat en de Overwelving mag u maximaal 2 uur uw fiets neerzetten. Wilt u uw fiets langer dan twee uur stallen? Plaats deze dan in de (gratis) ondergrondse fietsenstalling bij het station.