Medewerkers Het Plein maken zich zorgen over baan

17-03-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – “Ik kan nu geen woorden meer vinden voor de overtreffende trap van zorgen die ik mij maak in het proces van liquidatie Het Plein, Werkbedrijf Zutphen, Expertisecentrum Zutphen, Delta Lochem, 't Baken Lochem”, zo schrijft een van de medewerkers van Het Plein op het intranet van de Zutphense uitkeringsinstantie. Het verhaal is in handen van LokaalGelderland.

Het Plein wordt in 2019 opgedoekt. Zutphen gaat dan verder met een eigen werkbedrijf. De medewerkers maken zich zorgen om hun toekomst.
“Ik werk bij het Plein samen met meer dan 150 collega's. Met veel plezier. Dag in, dag uit. Maar aan dat plezier wordt niet "geknabbeld" maar "gezaagd". Ik vind het niet leuk meer. De afgelopen weken is de Ondernemingsraad Het Plein vooral bezig geweest om de vraag te kunnen beantwoorden: Waar staan we nu als personeel van Het Plein en wat gaan we daar aan doen?”

De instantie heeft de afgelopen weken dan ook veel te voortduren gehad. Zo kwam naar buiten dat er te veel personeel was aangenomen, dat de kosten miljoenen meer waren dan begroot en was er een motie van afkeuren richting de wethouder over het handelen bij Het Plein.

De medewerker heeft in de brief aan dat deze 's ochtends de krant al niet meer open durft te slaan in verband met de (mogelijke) negatieve berichtgeving over Het Plein. Daarnaast komt 1 januari 2019 steeds dichterbij. Volgens de briefschrijver vraagt het personeel zich af of ze vanaf die datum nog wel een baan hebben.

“Personeel van Het Plein verdient deze onzekerheid niets Ook na 1 januari 2019 staan we met dezelfde inzet klaar voor de burgers van Zutphen en Lochem.”