Meer afval in Zutphen door scheiding

08-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De inwoners van Zutphen hebben vorig jaar 391 kilo afval per inwoner weggegooid. Dat blijkt uit het jaarverslag van Circulus-Berkel. Dit een toename van bijna 2 procent ten opzichte van een jaar eerder. De stijging komt vrijwel geheel voor rekening van de ingenomen gescheiden grondstoffen.

Er werd voor 234 kilo aan gescheiden grondstoffen binnen gehaald. Daarmee scoort Zutphen het laagste in de gemeenten van Circulus-Berkel (het meeste gescheiden afval werd opgehaald in Epe: 348 kilo).

De hoeveelheid grof afval daalde wel in Zutphen, met ongeveer een procent, naar 142 kilo.

Doelstelling
In 2020 wil Zutphen 75 procent afvalscheiding hebben. In 2015 kwam dat uit op 60 procent. Dit is vijf procent lager dan de doelstelling voor dat jaar.

Met de overgang van het zwarte kratje naar de PMD zak en de invoering van de BEST-tas verwacht Circulus-Berkel in 2016 nog een slag te slaan.

Algemeen directeur Henk Knip: “Alle acht aangesloten gemeenten hebben de ambitie om een nagenoeg afvalvrije regio te worden onlangs in hun plannen opgenomen. Daarnaast hebben de gemeenten en Circulus-Berkel in 2015 een gezamenlijk convenant getekend voor het verder ontwikkelen van hoogwaardig hergebruik van materialen, het sluiten van grondstofketens en een regionale, circulaire economie. We gaan eensgezind verder op de ingeslagen weg.”