Miljoenen aan vreemd geld bij Albert Heijn

18-03-2019 Nieuws Redactie

Kassa-medewerkster Riejanne van Albert Heijn in Warnsveld verbaast zich over zoveel vreemd geld van over de hele wereld. (foto: Lionsclub Zutphen)

WARNSVELD - Gewoonlijk kijken de medewerkers achter de kassa van Albert Heijn niet op van het nodige geld, maar dat was afgelopen maandag toch anders. Toen werd er samen met de Lionsclub een blik geworpen in de inzamelbussen voor oud en vreemd geld in de winkels.

Vreemde valuta

Werkelijk overal over de wereld komt het geld vandaan. Zo zitten er muntstukken en biljetten uit Maleisië, Nigeria en Colombia in de bussen. Maar ook biljetten met onleesbare tekens uit het midden oosten of munten met een gat in het midden. De bedragen lopen in de miljoenen, maar helaas voor de organisatie zijn het geen Euro’s.

Oogoperaties

Wel worden er regelmatig nog oude Nederlandse guldens of Duitse marken gedoneerd. De opbrengst van de inzamelactie wordt besteed aan oogoperaties in landen in de derde wereld. De opvallend blauwe inzamelzuilen staan nog tot eind maart in alle Albert Heijn-winkels in Zutphen en Warnsveld.