Miljonair worden doe je (absoluut) niet in Zutphen

12-09-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Nederland kent meer miljonairs dan ooit, maar deze zijn niet te vinden in Zutphen. In Zutphen zijn, op Arnhem en Nijmegen na, gemiddeld het minste miljonairs te vinden van heel Gelderland.

Het CBS heeft cijfers over het aantal miljonair in Nederland gepubliceerd. Op 1 januari 2015 telde Nederland 106 duizend huishoudens met een vermogen van één miljoen euro of meer. Van de werkzame hoofdkostwinners uit miljonairshuishoudens is 80 procent werkzaam als zelfstandige. Werkzame miljonairs zijn vooral actief in de landbouw, handel, financiële en zakelijke dienstverlening en ook: niet in Zutphen.

In totaal is 0,8 procent van de Zutphense bevolking gezegend met een banksaldo van zeven cijfers. Alleen Arnhem en Nijmegen hebben in Gelderland een tiende procentpunt lager.

De omliggende gemeenten doen het een stuk beter: in Bronckhorst heeft 3 procent meer dan een miljoen, In Voorst 2,4 procent, Brummen moet het doen met een aandeel van 1,7 procent en in Lochem (een na rijkste gemeente na Rozendaal) kan maar liefst 3,6 procent zich tot het rijke clubje rekenen.

Wie graag rijke buren om zich heen heeft kan het beste naar Laren (Utrecht) verhuizen: hier is 10,3 procent miljonair. Wie in Zutphen vindt dat er alsnog teveel rijkdom om hem heen wandelt kan de biezen pakken richting Kerkrade, hier is slechts 0,3 procent rijk genoeg om dit huis te kopen.