Niet lullen maar zagen; prijs voor WALHALLAb

22-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Vrijdag 19 januari heeft WALHALLAb in het Koelhuis in Zutphen de eerste Kees Luesink Award gewonnen. De winnaars gingen naar huis met een wisseltrofee en een geldbedrag van 2500 euro. Zowel van de jury als het publiek kregen zij de meeste stemmen. Initiatiefnemer Marco Mout mag over twee jaar vertellen hoe de prijs heeft geholpen om het initiatief verder te ontwikkelen en daarnaast plaatsnemen in de jury voor de volgende uitreiking van de Kees Luesink Award.

“Niet lullen maar zagen”
Voor een jury onder leiding van UWV-directeur en voormalig Eerste Kamerlid Tof Thissen en een zaal met ruim 200 bezoekers presenteerden Villa Achterstraat uit Lochem, Stichting Buddy to Buddy en het WALHALLAb zich elk met hun eigen unieke verhaal. De genomineerden laten volgens de jury alle drie zien dat ze “buiten de lijntjes durven kleuren en dat ook kunnen uitleggen”. Over het WALHALLAb sprak de jury lovend: “Als je het over doeners hebt ben je hier goed. De jongeren staan centraal, Niet lullen maar zagen is het hier. Jongens en meiden, waar geen instantie raad mee weet, bouwen bij het WALHALLAb de mooiste dingen.”

 
Stichting Kees Luesink Award
De stichting Kees Luesink Award richt zich op initiatieven, personen, organisaties of bedrijven die gaan voor sociale winst en vernieuwend zijn. De Award heeft als doel deze initiatieven een steun in de rug te geven, niet op te geven, zich nog meer in te zetten om tot succes te komen. Als voormalig wethouder in Zutphen en burgemeester van Doesburg was Kees Luesink als geen ander in staat mensen te stimuleren om doelen en idealen zelf beter voor elkaar te krijgen.