Nieuwe gemeentesecretaris gemeente Zutphen

04-07-2019 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Monique Stouten is door het college van burgemeester en wethouders benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Zutphen. Per 1 september begint zij in deze functie. Op dit moment is ze werkzaam als directeur Bedrijfsvoering bij de provincie Overijssel.

Monique Stouten begon haar carrière bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam waar ze verschillende functies heeft bekleed. Daarna was ze bij Staatsbosbeheer regiodirecteur en vervolgens directeur gebiedsontwikkeling. In haar periode bij de provincie Overijssel is ze verantwoordelijk geweest voor diverse portefeuilles: Publieke Dienstverlening en Milieu, Economie en Toerisme. Stouten woont met haar man in Harfsen en heeft twee studerende zoons.

Het college van burgemeester en wethouders is erg blij met haar benoeming. Wethouder Harry Matser: “Monique Stouten is een zeer ervaren directeur en staat bekend als een resultaatgerichte en coachende manager. We vinden het fijn dat wij haar in Zutphen mogen verwelkomen. Ze gaat zich in haar rol richten op haar taken als ondersteuner en adviseur van ons college. Daarnaast gaat zij de ambtelijke organisatie leiding geven op de route die is ingezet naar een financieel gezond Zutphen.”

Monique Stouten volgt Ron Jeltema op, die sinds november 2018 waarnemend gemeentesecretaris is in Zutphen.