Nieuwe Zutphense coalitie wil Zutphen in 2030 energieneutraal hebben

23-04-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS - De formerende partijen GroenLinks, SP, PvdA en VVD hebben deze week de eerste contouren geschetst van een nieuw coalitieakkoord. Over een ding zijn ze het nu al eens: “In 2030 is Zutphen energieneutraal”. Dit doel wordt toegevoegd aan de drie hoofddoelen van het ‘Focustraject’ van de gemeente Zutphen.

Focustraject
Het focustraject is een belangrijk koersdocument van de gemeente Zutphen, waarin de sociaal-economische ontwikkeling van de gemeente centraal staat. De partijen geven daarbij aan dat dit Focustraject ook de basis vormt voor het nieuw te schrijven akkoord op hoofdlijnen. Formateurs Victor Boldewijn en Ria Peters: “We zullen de komende bijeenkomsten de doelen en speerpunten uit dit document verder aanscherpen”.

Constructief bouwen
De formateurs en onderhandelaars van GroenLinks, SP, PvdA en VVD overlegden deze week bij voetbalclub AZC en in het buitengebied van Warnsveld. Naast gesprekken over het Focustraject hebben de partijen ook stilgestaan bij de portefeuilleverdeling. Beide onderdelen zullen de komende week verder uitgediept worden. “De sfeer is nog steeds goed” stellen Boldewijn en Peters, “De partijen voeren een open gesprek en bouwen constructief verder aan een akkoord”.