Nieuwjaarsduik Bronsbergen: 'Koud, maar viel mee'

03-01-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - “Ik weet niet of ik dit nog en keer doe”, zei één van de deelnemers aan de nieuwjaarsduik bij Fort Bronsbergen.
Het was vandaag tijd voor de Eerste Zutphense Nieuwjaarsduik. Enkele tientallen deelnemers sprintten om 16:00 uur het water van het Bronsbergermeer in.

“De temperatuur van het water viel wel mee maar vooraf en toen ik weer uit het water was vond ik wel koud.” zei een deelneemster. “Ik had veel erger verwacht. Het water was lang niet zo koud als ik verwachtte.”
“Volgend jaar weer.” Zei een vader tegen zijn vrouw en kinderen die vol trots op hem stonden te wachten.

De sfeer zat erin op het plein voor Fort Bronsbergen. Het Zutphense dweilorkest 't Spult zorgde daarvoor. Bij de inschrijving stond de teller om kwart voor vier op 59. Buiten waren enkele moedige duikers in zwemkleding zich mentaal voor te bereiden.

Onder begeleiding van muziek gingen de duikers naar de waterkant waar ze zich in een lang lint opstelden. Op het startschot renden ze allemaal het water in. Sommigen meteen zo ver mogelijk met een flinke duik, anderen hielden het voor gezien nadat de voeten nat geworden waren. Aan de gilletjes te horen leefden de toeschouwers mee.

Bekijk de foto'sGerelateerd