No Strings Attached verrijkt binnenstad Zutphen één weekend

30-05-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Dit weekend opende enkele Baudartius-leerlingen de pop-up store ‘No Strings Attached’ op de Nieuwstad. De tijdelijke muziekwinkel was ontstaan uit een plan om leegstand in de binnenstad aan te pakken.
“14 mei zijn we begonnen de boel op te bouwen”, vertelt Ruben Eskes, een van de leerlingen. “Daarvoor zijn vergunningen geregeld en zijn afspraken gemaakt met een muziekwinkel in Vorden om het te vullen.”

De winkel, die nu al weer gesloten is, stond vol met instrumenten waarvan het leeuwendeel gitaren.
Om de winkel te openen was gitarist Harry Sacksioni uitgenodigd. Hij speelde enkele nummers. “Toen waren er toch wel 50 of 60 man in de winkel”, vertelt Eskes trots. De rest van de dag stroomt mondjesmaat wat mensen binnen.

“We hebben ook al wat gitaren verkocht,” aldus Eskes “maar vooral de lootjes gaan goed.” Met de lootjes konden bezoekers een gitaar winnen.
En hoewel de inkomsten dus gestaag binnen kwam, werd er geen winst verwacht: “Misschien net genoeg om de kosten eruit te halen.”

“Maar we doen het vooral omdat het leuk is. En het staat goed op je CV.”

In de originele plannen stond dat de winkel ook een opname studio had moeten krijgen. Dit idee is niet doorgegaan wegens overduidelijke redenen: “De studioboxen die we daarvoor nodig hebben kosten 40.000 euro om te plaatsen. Dat is een beetje veel van het goede.”

Het idee slaat aan, vertelt ook Anne-Marijn Oosterholt: “We hebben een aanbieding gekregen om dit vaker te doen. Enkele keren per jaar op meerdere locaties.”

Of dat haalbaar is, weten ze nog niet: “We gaan volgend jaar natuurlijk studeren. Maar misschien kan het overgedragen worden aan andere leerlingen.”