Nog geen faillissement voor Atelier3D

18-01-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente heeft nog geen faillissement aangevraagd voor Atelier3D. Dat meldde wethouder René Sueters maandag in het Forum.
Hij benadrukte dat ze Atelier 3D niet uitsluiten, en dat hij graag nog met ze in gesprek wil voor de mogelijkheden. Daarvoor moet de duurzaamheidscorporatie wel eerst een bewindvoerder aanstellen.

Atelier3D had tot afgelopen vrijdag om een sluitend exploitatievoorstel in te leveren. Anders zou er faillissement aangevraagd worden. Dit is vrijdag niet gebeurd.

John Verheijden nam namens Atelier3D aan het woord in het Forum. Hij zei dat het beeld van de problemen rondom de financiële situatie van Atelier3D opgeblazen zouden zijn. Hij benadrukte dat de corporatie een positief resultaat geboekt had, maar dat het geld weer in het pand is gestoken.
Daarnaast zouden alle openstaande facturen betaald zijn. De huur (60.000 euro) zou echter niet meer op te brengen zijn.
Breekpunt hiervoor was het afhaken van de horeca in het pand als onderhuurder. “De horeca moest geld opleveren, die is niet gekomen. Door de huur is de prijs per vierkante meter hier daarvoor veel te hoog.” aldus Verheijden.

Wel zouden al veel andere huurders zich gemeld hebben. Atelier3D hoopt als één van de onderhuurders door kan gaan.
Het Forum zal op een later tijdstip verder praten over de toekomst van Atelier3D.Gerelateerd