Nog veel vuurwerkverkoop op laatste dag

31-12-2015 Nieuws Redactie

WARNSVELD – De parkeerplaats bij Heijink, de bouwmarkt die in Warnsveld vuurwerk verkoopt staat vol. Enthousiast komen volwassenen en kinderen naar buiten met rijk gevulde tassen met vuurwerk. “We zien dit jaar wel een verschuiving door de veranderende afsteektijden.” zegt Kevin van Zuilekom. “Was het andere jaren zo dat op de eerste dag van de verkoop veel kinderen kwamen om wat knalvuurwerk te kopen, nu heeft zich de verkoop toch meer geplaatst naar vandaag.”

“Ook zien we een verschuiving in het soort vuurwerk. De vuurwerkpotten gaan dit jaar erg hard, vooral die van 50 euro (88 shots) zijn niet aan te slepen.” aldus van Zuilekom. “We moeten regelmatig bijbestellen dus de leverancier komt enkele malen per dag langs. Dat komt omdat de vuurwerktrend jaarlijks verschuift en het moeilijk te voorspellen is”

Het is nog een hele organisatie om alles snel en ordelijk te laten verlopen. In het begin van de winkels staan vitrines waar mensen het vuurwerk uit kunnen zoeken en bestellen. Achterin de winkel zijn vier loketten waar het vuurwerk dan kan worden opgehaald. “Hierdoor is de wachttijd voor mensen maximaal vijf minuten”, zegt hij, “De verkoop loopt lekker dit jaar, we zijn tevreden.”Gerelateerd