Noodopvang Warnsveld reservelocatie, noodunits wel geplaatst

03-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Zutphen laten weten dat de semi permanente woonunits aan de Kerkhofweg in Warnsveld naar verwachting in het vierde kwartaal 2016 geplaatst worden. De noodopvanglocatie en de woonunits zijn nodig om een plotselinge piek van het aantal asielaanvragen te kunnen opvangen.

Reserve capaciteit
Op dit moment vragen minder mensen asiel aan in Nederland dan verwacht had kunnen worden op basis van de ervaring van vorig jaar. Vanwege de lagere instroom worden noodopvanglocaties gesloten of als reserve capaciteit ingezet. De locatie in Warnsveld wordt ingezet als reserve capaciteit. Dit betekent dat bij een plotselinge piek van het aantal asielaanvragen de locatie snel in gebruik kan worden genomen.

Toekomst
Momenteel zijn er voldoende opvangplekken voor de verwachte instroom van 2016 en 2017 op basis van de bestaande opvangplekken, de plekken die nog worden gerealiseerd en de reserve plekken. De verwachting is dat deze opvangcapaciteit ook voldoende is om een eventuele toename van de asielinstroom in 2016 en 2017 op te vangen.
Gerelateerd