Om rekening mee te houden: vanaf maandag 12 kilometer omrijden

22-06-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Vanaf maandag 26 juni is de oude IJsselbrug 8 weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting gaat in om 0.00 uur ’s nachts. ’s Ochtends van 9.00 tot 11.00 uur staat wethouder Oege Bosch samen met basisschoolkinderen uit De Hoven even stil bij de brugafsluiting. Of eigenlijk zijn de kinderen juist vooral in beweging: met een estafette en een dans op de westelijke aanbrug (aan de kant van De Hoven). Dit alles wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches van Zutphen Actief.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de Cortenoeversebrug. Dit betekent een omweg van 12 kilometer.

De oude IJsselbrug krijgt een onderhoudsbeurt en er komt een breder pad over de IJssel voor fietsers en voetgangers. Hiermee zijn De Hoven en de binnenstad straks nog beter met elkaar verbonden. Reden genoeg om samen met onder anderen kinderen en ouders uit dit stadsdeel een officieel startsein te geven voor de werkzaamheden.

Feitelijk is het werk al begonnen. De opknapbeurt omvat drie onderdelen: de verbreding van de brug met het nieuwe fiets- en voetpad en de aanlandingspunten; het aanpassen van het bewegingswerk van de hefbrug;  het groot onderhoud van de IJsselbrug – inclusief werkzaamheden aan het wegdek en schilderbeurt van de boogbrug (de westelijke aanbrug wordt nog niet geschilderd).

Als alles volgens planning verloopt, gaat de brug weer open op 18 augustus.