Omwonenden ondervraagd voor risicoanalyse noodopvang Warnsveld

26-02-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD – Woensdag kwamen de resultaten van de risicoanalyse rondom het AZC aan de Voorsterallee naar buiten.
De analyse is uitgevoerd door Bureau Beke. Zij zijn nu ook bezig om een dergelijke analyse uit te voeren voor de noodopvang in Warnsveld.
Bewoners rondom de noodopvang zijn gecontacteerd om ´mogelijke gevolgen´ van de komst van de noodopvang aan te geven.

“Op basis van de door burgers aangedragen punten, zal Bureau Beke nader onderzoek uitvoeren naar de noodzaak en aard van extra beheersmaatregelen.” zo staat te lezen.
De mogelijke risico´s kunnen door de ondervraagden worden ingevuld in een schema. Ook wordt er gevraagd naar een mogelijke oplossingsrichting. De omwonenden kunnen het schema vervolgens terug mailen.

Risico´s
In de risicoanalyse van het AZC aan de Voorsterallee is onder andere de verkeersveiligheid als risico aangestipt. Ook drugs en alcoholgebruik wordt behandeld. De gemeente en het COA hebben hier maatregelen op genomen door onder andere een voetpad te realiseren en een algeheel alcohol- en drugsverbod rondom het AZC in het leven te roepen.
De risicoanalyse rondom het AZC was de eerste in zijn soort in Nederland. De gemeente was er zeer tevreden over. Waardoor eenzelfde onderzoek nu ook voor de noodopvang wordt uitgevoerd.

De volledige risicoanalyse over de Voorsterallee is hier terug te vinden.Gerelateerd