Onacceptabel parkeergedrag in de buurt? Zutphense politie gaat in op 'verzoekjes'

04-05-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – "Mensen rijden hier als idioten door de straat, jullie zouden eens op snelheid moeten controleren hier." gewoon een zinnetje die ze in Zutphen bij de politie regelmatig horen. De politie heeft echter niet de tijd om de hele dag ergens te controleren, maar daar komt verandering in.

Op dinsdag 17 mei zal de Zutphense politie volledig klaar staan voor mensen met dit soort klachten. Die dag zullen een aantal collega's tussen 16:00 en 22:00 uur klaar staan voor 'verzoekjes'.
Wie zich dus ergert aan parkeergedrag in de buurt, of de hoge snelheid op bepaalde plekken, of wie gewoon een politieagent bij een voorlichting over veiligheid wil, kan beroep doen op de Zutphense agenten.
Omdat de politie niet verwacht aan alle verzoeken te kunnen voldoen worden vijf gevallen uitgekozen waar extra aandacht aan besteed wordt.

Voor de verzoekjes stelt de politie de volgende regels op: het probleem moet zich afspelen binnen de gemeente Zutphen en het moet een probleem zijn waar de politie in een paar uur ook echt wat kan betekenen.
De verzoeken kunnen via de Facebookpagina doorgegeven worden.Gerelateerd