Onderzoek naar mogelijke nieuwe locatie voor Het Dagelijks Bestaan

30-08-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het Dagelijks Bestaan gaat mogelijk naar het voormalige Vitensterrein. De gemeente wil dat Het Dagelijks Bestaan (HDB) voor eind oktober de haalbaarheid hiervoor heeft onderzocht.

Op dit moment zit HDB op de Voormars. Het contract voor deze huizen liep in eerste instantie afgelopen juli af. Omdat er nog geen nieuwe locatie gevonden was, werd het contract in overleg met Woonbedrijf Ieder1 verlengd tot augustus 2018. Hierna worden de huizen van de Voormars gesloopt.

De gemeente vindt dat HDB een toevoeging is op de zorg in Zutphen, en wil daarom helpen bij het vinden van een nieuwe locatie. Hiervoor waren drie locaties mogelijk: het Vitensterrein, in de Hoven en het voormalige Flamcoterrein. De laatste twee vielen om verschillende mogelijkheden af.

Forse locatie
Het Dagelijks Bestaan zoekt een vrij forse locatie. Er is behoefte aan 10 tot 15 eenheden voor woonzorg, ruimte voor dagactiviteiten voor 30 personen en bedrijfsruimte. Het Vitensterrein voldoet hieraan.

Voor het terrein bestaat echter de nodige concurrentie. Zo zijn ook Cambio en de Geboortenis in de race voor het terrein in het Emerpark.
Cambio, de nieuwe hoofdhuurder van de Kaardebol, wil het terrein betrekken bij zijn bezigheden in het duurzaamheidscentrum.

Toch krijgt HDB zijn kans. Zij kunnen tot eind oktober een haalbaarheidsonderzoek inleveren bij de gemeente. Hiermee hoopt de gemeente op korte termijn duidelijkheid te hebben over de toekomst van de zorgorganisatie.