Onderzoek naar Zutphense bromtoon vertraagd

27-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Het onderzoek naar de bromtoon in Zutphen is vertraagd. Dat laat de Belangengroep Bromtoon Zutphen weten. “Zowel het Microflown onderzoek naar bronnen van de Bromtoon als het GGD onderzoek naar eventuele overgevoeligheid van gedupeerden zijn helaas vertraagd.”

Het bedrijf MicroflownTechnologies gaat mogelijke bronnen van laagfrequent geluid in kaart brengen. Omdat het onderzoeksgebied groot is, de hele gemeente Zutphen, is aanvullende hardware nodig. Deze is niet voor de vakantieperiode beschikbaar. Bij dit onderzoek is is het belangrijk dat de mensen die overlast ervaren niet op vakantie zijn. De gemeente heeft het onderzoek een kleine twee maanden vooruit geschoven.
 
De GGD doet samen met het Audiologisch Centrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) onderzoek naar de gevoeligheid voor lage frequenties. Het wachten is op de Medisch Ethische Toetsingscommissie, die het onderzoeksvoorstel beoordeelt.
 
“Het is ontzettend jammer dat het oplossen van de Bromtoon zoveel tijd vergt”, zegt de belangengroep. “Gedupeerden leven onder zware leven beperkende omstandigheden en zien het probleem liever nu dan morgen opgelost.”Gerelateerd