Ons Huis gaat zich richten op goedkope woningen

22-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Woonstichting Ons Huis gaat zich de komende jaren richten op goedkope huurwoningen. 

"We richten ons op  een betaalbaar woonaanbod voor een brede doelgroep.  Mensen met een lager inkomen of die anderszins  niet of in mindere mate zelfredzaam zijn hebben onze primaire focus. Betaalbaar wonen betekent ook dat we investeringen die we doen in de woning in principe niet doorrekenen in de huurprijs." zo staat in hun plannen. 

Ons Huis heeft vooral huizen in Apeldoorn. Maar door de fusie met woonbedrijf Warnsveld per 1 januari van dit jaar, zijn ze ook met ruim 900 huizen in Zutphen vertegenwoordigd. 

Daar komt de komende jaren ook nieuwbouw bij. 
"Voor de gemeente Zutphen ligt  de focus op de uitvoering van het nieuwbouwprogramma in Warnsveld en het toevoegen van woningen in het centrum (St. Elisabeth). Met deze investeringen wordt de woningvoorraad de aankomende drie jaar in totaal met circa 60 woningen uitgebreid."

Het bestaande aanbod krijgt bovendien een kwaliteitsimpuls: "De kwaliteitsimpuls in Zutphen bestaat uit het versneld oppakken van de projecten Breegraven, Bieshorstlaan en Scheurkamp door woningen te maken die geschikt zijn voor kleinere huishoudens. Dit is een aanvulling op het bezit van met name eengezinswoningen. Ook wordt een substantieel aantal woningen gerenoveerd, waaronder aan het Frederikseplein in Warnsveld."

Deze plannen worden tot 2020 gerealiseerd.