Ontwikkeling op de IJsselkade: frietjes, biologisch en lokaal

02-11-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Inmiddels is de kade al bijna vijf maanden dicht. Steeds meer worden de contouren van het project zichtbaar. Inmiddels zijn enkele beeldbepalende (extra) projecten ook bekend.

Zo werd de vervanger van de IJsselkadekiosk begin oktober bekend gemaakt na een prijsvraag onder meerdere ondernemers. Het college heeft deze week de uitslag officieel bevestigd.

Lisa Pit en Hans Wiedenhoff van restaurant Lekker in Zutphen zullen ‘Lekker aan de Kade’ gaan runnen.

Op de voormalige IJsselkade stond een kiosk die ijs en friet verkocht. Deze stond echter in de zichtlijn van de Marspoortstraat, waardoor het uitzicht op de IJssel belemmerd werd. Deze horeca is uitgekocht en zo ontstond er bij de herinrichting van de IJsselkade de mogelijkheid om een nieuwe locatie voor een horecaonderneming aan te wijzen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een verdere uitwerking van het nieuwe idee ‘Lekker aan de Kade’. Het restaurant gaat uit van een kleine wisselende kaart, die om de drie maanden vernieuwt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van biologische en lokale producten.

Tevens is er een uitgifteloket voor een ijsje en frietje. Dit is volgens het college nodig om laagdrempelig te zijn voor een grote groep bezoekers.

Als het plan uitgewerkt is, dan kan gestart worden met de bouw. Volgens wethouder Oege Bosch moeten dan wel enkele zaken, zoals de financiering, rond zijn.

Bij de prijsvraag voor het nieuwe restaurant aan de IJsselkade deden vijf deelnemers mee. Nummer twee werd het ontwerp van Na Dai, de huidige exploitant van het restaurant aan de IJsselkade, het IJsselpaviljoen.

Als alles meezit zal Lekker aan de Kade in juni 2018 open gaan.


Rijden
De IJsselkade is sinds begin april afgesloten voor het verkeer vanaf de Bult van Ketjen, en vanaf juni voor beide richtingen.
De IJsselkade gaat vanaf vrijdagmiddag 17 november weer open voor beide richtingen. Wel geldt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Dit is voor enkele doorlopende bouwwerkzaamheden op de lage kade.

Bekijk de foto's