Opnieuw vele concerten in Zutphense huiskamers

17-09-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Er komt een vervolg op Gluren bij de Buren. Begin 2016 was de eerste editie van het huiskamerfestival. De organisatie vond het 'een groot succes'.

Op 19 februari 2017 zal de tweede editie voor Zutphen en Warnsveld plaatsvinden.

Tijdens het festival treden lokale artiesten op in woonkamers verspreid over heel Zutphen en Warnsveld. De inschrijving voor zowel artiesten als huiskamers is geopend. De organisatie wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van vier lokale (culturele) organisaties: Muzehof Centrum voor de Kunsten, Theater Hanzehof, Stadsonderneming Zutphen en ’t Atrium Zutphen.

Huiskamerconcert
De kern van Gluren bij de Buren is simpel: een lokale amateur of (semi)professionele artiest treedt op in een woonkamer en iedereen is welkom om gratis te komen kijken en luisteren. Dat is het idee op ruim 50 plekken verdeeld over de wijken van Zutphen en Warnsveld.

Bij de eerste Zutphense editie bleek dat een gouden greep. Met een programmaboekje in de hand trokken enkele duizenden bezoekers door de stad, van huiskamer naar huiskamer. Bij de editie in februari 2017 vormt dat idee opnieuw de basis.

Het festival is februari 2017, maar nu al wordt het programma samengesteld. Hiervoor worden inwoners van Zutphen en Warnsveld uitgenodigd hun huiskamer aan te melden (ook diegenen die vorig jaar al de deuren open stelden) en worden lokale artiesten uitgedaagd (opnieuw) acte de presence te geven in een andere samenstelling of met nieuw materiaal.

Aanmelding verloopt via de website van het festival: www.glurenbijdeburen.nl.Gerelateerd