Oproep aan het college: 'Help de kinderboerderij aan een duurzame oplossing'

09-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Er moet een duurzame oplossing komen voor kinderboerderij De Schouw. Daarvoor zal de PvdA 15 januari een motie indienen bij de gemeenteraad.

Maandag werd bekend dat de kinderboerderij het financieel zwaar heeft. Zij komen jaarlijks bijna een kwart ton te kort.
“Naast een recreatieve functie heeft De Schouw vooral ook een belangrijke educatieve functie en is het een belangrijke plek voor mensen met een beperking. De PvdA vindt het dan ook essentieel dat de kinderboerderij blijft bestaan,” zo laat de PvdA weten in een reactie. “De kinderboerderij heeft de afgelopen jaren zelf al veel gedaan om de inkomsten te vergroten, zoals een samenwerking met ZoZijn en bijdragen van andere sponsoren. Maar dat blijkt niet voldoende te zijn.”

De gemeente voor 2017 en 2018 al in de bres gesprongen met een financiële bijdrage. Echter, het ging om een eenmalige bijdrage.
De PvdA roept op om samen met de kinderboerderij naar een duurzame oplossing te zoeken met als doel het behoud van de kinderboerderij voor Zutphen.
Maandag wordt de motie ingediend, wanneer deze behandeld zal worden, is niet bekend.

Crowdfunding
Inmiddels is er ook een crowdfundingsactie opgezet. Via deze link kunnen mensen doneren aan de kinderboerderij. Dinsdagochtend was hier al een bedrag van ruim 480 euro opgehaald. Als doel hebben de oprichters 5.000 euro neergezet.