Oproep aan lokale ondernemers om deel te nemen

09-11-2018 Nieuws Redactie

Samen met het UWV organiseert de gemeente Brummen op vrijdagmiddag 23 november een werkmarkt in het Brummense gemeentehuis. Werkgevers en werkzoekenden kunnen dan met elkaar kennismaken. Werkgevers die op zoek zijn naar personeel of werk-zoekenden kennis willen laten maken met een beroep of sector kunnen zich nog aanmelden voor de werkmarkt. Dit kan tot en met 19 november via het voor lokale ondernemers bekende mailadres ondernemen@brummen.nl. Voor de werkzoekenden is naast het kennismaken met werkgevers ook de de gelegenheid een leerzame workshop te volgen of hun Curriculum Vitae te laten checken door een echte CV-dokter. Werkzoekenden krijgen overigens een persoonlijke uitnodiging voor deze werkmarkt.

Banenmarkt

Al twaalf werkgevers hebben zich gemeld om deel te nemen aan de werkmarkt. Namens de gemeente Brummen is Judith Curré betrokken bij de organisatie van deze banenmarkt. Dit doet zij in haar functie als consulent werkgeversdienstverlening. Zij hoopt dat er nog enkele andere lokale werkgevers zich aansluiten bij dit evenement. “Het is een mooie kans om in korte tijd met een grote groep werkzoekenden in contact te komen en te kijken of er een directe match of een vervolgafspraak voor een (sollicitatie)gesprek gemaakt kan worden”. Juist vanwege de laagdrempeligheid naar de werkzoekenden toe daagt de organisatie de aanwezige werkgevers uit om tijdens de banenmarkt drie meeloopstages van maximaal een dag af te spreken met werkzoekenden. “Het is immers onze gezamenlijke taak en doel om zoveel mogelijk mensen weer een plek op de arbeidsmarkt en in onze samenleving te geven.”

Ondersteunen ondernemers

De banenmarkt is voor werkgevers ook een uitgelezen kans om informeel kennis te maken met de deskundigen van UWV en gemeente en waar nodig vragen stellen over verschillende regelingen, regelgeving en subsidiestromen. “Samen met het UWV wil de gemeente ook werkgevers zoveel mogelijk ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt en gemotiveerd personeel,” aldus de consulent werkgeversdienstverlening.

Aanmelden

Werkgevers die zich nog willen aanmelden voor de werkmarkt moeten er snel bij zijn. “Zij kunnen zich tot en met 19 november bij mij melden via het mailadres ondernemen@brummen.nl. Ook kunnen ze mij bellen via telefoonnummer (06) 82 13 69 77”, sluit Curré af. Meer informatie over de werkmarkt is te vinden op de website www.samengoedvoorelkaar.nl.