Oude IJsselbrug heropend: 'Als ik Zutphen binnen kom ben ik ook echt weer thuis'

19-08-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Oude IJsselbrug is sinds vrijdagavond weer open voor verkeer. Vanaf 19.00 uur konden automobilisten na bijna twee maanden omrijden weer gebruik maken van de vernieuwde brug.

“Ik werk bijna elke dag in Apeldoorn, dus elke dag was het omrijden”, vertelt een van de bestuurders die blij is weer via de brug te kunnen reizen. “Behalve de omweg van bijna 10 kilometer stond je ook regelmatig nog 20 minuten te wachten bij de rotonde in Brummen.”

"Als je vanuit Apeldoorn, Zutphen binnenkwam, dacht je altijd 'ik ben er bijna', maar soms kon het dan nog eens zo lang duren voordat je daadwerkelijk thuis was. Dus ik ben heel blij dat de brug weer open is, als ik dan Zutphen binnen kom ben ik ook echt weer thuis."

IJsselkade
Om bij de IJsselbrug te komen moet nog wel omgereden worden. De IJsselkade is nog tot november afgesloten. Dan gaat de kade twee maanden open vanwege een winterstop in de bouw. In januari gaat de afsluiting van de IJsselkade verder tot juni 2018.

Tijdens de afsluiting van de brug is onder meer de brug geschilderd en zijn onderdelen vervangen. De werkzaamheden zijn daarmee nog niet klaar; tot december wordt er nog gewerkt aan de brug.

Op 9 en 10 december wordt de brug nog eenmaal afgesloten voor treinverkeer: dan gaat ProRail aan de slag met de spoorbrug.