Oude IJsselbrug krijgt opknapbeurt en nieuw voetpad

25-11-2015 Nieuws Redactie

Een impressie | Foto's van MoederscheimMoonen.nl

ZUTPHEN - De Oude IJsselbrug kan rekenen op een verbreding van het voetpad. Architectenbureau MoederscheimMoonen Architects heeft in combinatie met constructeursbureau APcon BV de aanbesteding gewonnen voor de verbreding van de Oude IJsselbrug in Zutphen en het groot onderhoud aan de brug.
De verbreding is vooral bedoeld voor het fiets en voetgangers gedeelte.
Op dit moment moeten de voetgangers zich tussen de weg en de spoorbaan wurmen. In de ontwerpen van  MoederscheimMoonen is dit niet meer het geval.De huidige Oude IJsselbrug is ondertussen al de zijn zevende versie. Door verbouwingen, of bombardementen (en wederopbouw) heeft de brug het nogal moeten ontzien.
“Het voorgestelde ontwerp is vooral opgevat als een nieuwe pagina in de toekomst van de stad; als ware het de achtste brug.” aldus het architectenbureau op hun site.
“Een bijzondere rol in het concept is verder weggelegd voor de beide aanlandingen. Ze zijn ontworpen vanuit een sterke belevingswaarde en uitgewerkt tot bijzonder plekken om even stil te staan. Bijvoorbeeld om de karakteristieke skyline van de stad te bewonderen, het water van dichtbij te beleven, of je wandeltocht via de uiterwaarde voort te zetten.”

Medio 2017 moet de verbouwing beginnen.

MoederscheimMoonen is tevens de architect van de parkeergarage, die achter het station wordt gebouwd.Gerelateerd