Ouderen veroveren Zutphen vier dagen lang

15-10-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Van 19 tot en met 22 oktober verwacht Zutphen duizenden 55-plussers. In de Hanzehal wordt dan voor het eerst de 55 Plus 4 Daagse gehouden.

Om Zutphen meteen in een goed daglicht te zetten, staat Stichting Zutphen Promotie ook op de beurs. Zutphen Promotie wil op de beurs zoveel mogelijk bezoekers interesseren voor de binnenstad. “We tonen onder meer de nieuwe promotiefilms, presenteren de stadswandelingen en geven bezoekers informatie over onze mooie stad”, vertelt citymarketeer Glenn Janssen.

Tevens nodigt hij bezoekers uit om voor een ‘green screen’ een foto van zichzelf tegen een Zutphense achtergrond te laten maken. “Als mensen deze foto delen op Facebook krijgen zij een Zutphense goodiebag. Met deze goodiebag willen we de doelgroep interesseren voor onze binnenstad. Welkom in Zutphen.”

Oost-Nederland
De 55 Plus 4 Daagse is een evenement voor actieve 55-plussers in Oost-Nederland. Zij krijgen op de beurs op informatie, amusement en voordelen. Al jarenlang is er een landelijke beurs voor deze doelgroep en in 2002 werd daar door Expolaan een provinciale beurs in Brabant aan toegevoegd. Het is voor het eerst dat Oost-Nederland ook een eigen beurs voor actieve 55-plussers krijgt. Glenn Janssen: “We zijn er trots op dat de organisatie Zutphen daarvoor uitgekozen heeft.”

De ouderenbonden KBO-Gelderland, PCOB Gelderland, KBO-Overijssel en PCOB Overijssel ondersteunen de beurs. De beurs is geopend van 19 tot en met 22 oktober, steeds van 10.00 tot 17.00 uur, in de Hanzehal aan de Fanny Blankers-Koenweg 2 te Zutphen. De toegang bedraagt 10 euro per persoon, leden van de ouderenbonden krijgen op vertoon van hun ledenpas 4 euro korting en betalen dan 6 euro.