Overdekte fietsenstalling, toiletten en andere ideeën voor de binnenstad

05-04-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Een overdekte fietsenstalling, meer openbare toiletten, het verwijderen van graffiti en het openstellen van (bijna) alle monumenten. Het is een greep uit de ideeën die de binnenstad van Zutphen aantrekkelijker moeten maken.

De afgelopen jaren is al veel geïnvesteerd in de binnenstad. Het heeft de nominatie voor 'beste binnenstad van Nederland' opgeleverd.
Hier wil wethouder Oege Bosch echter nog niet stoppen.

Uit een gesprek met omwonenden van de binnenstad zijn een aantal ideeën naar voren gekomen. Zoals de overdekte fietsenstalling. Wel benadrukt Bosch dat het nog ideeën zijn. “We hebben nog geen locatie voor zo'n fietsenstalling. Al kan ik me voorstellen dat het iets is voor de Paardenwal.”

Daarnaast wil de gemeente inzetten op de monumenten. In het plan wordt openstelling en activiteiten in de Walburgiskerk in samenwerking met het (nog te openen) Hof van Heeckeren genoemd. Ook openstelling van de Bourgonjetoren en Sint Jan kerk zijn meegenomen.

De komende tijd worden deze ideeën geïnventariseerd.

Poort van Zuid
De toegang tot de binnenstad moet ook aantrekkelijker. Dit is meegenomen het het plan 'Poort van Zuid'. Een plan waarin onder meer de aanpak van het 's-Gravenhof staat.
20 april organiseert de gemeente een verkennende bijeenkomst voor inwoners om 'kansen, mogelijkheden, beelden en suggesties te verzamelen'. Ondertussen wil de gemeente bezig met het ontwikkelen van alternatieve parkeervoorzieningen voor de parkeerplaatsen op het 's-Gravenhof.

In juni 2017 wil de gemeente het eerste schetsontwerp tonen.Gerelateerd