Overeenkomst COA en GGNet over opvang asielzoekers

23-11-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Het GGNet en het COA hebben een overeenstemming over de huur van gebouw de Mate op het GGNet-terrein. Hierdoor is de tijdelijke opvang van vluchtelingen op het terrein mogelijk.

Met ingang van maart 2016 zal het COA 400 vluchtelingen opvangen in de noodopvang. Behalve de Mate zullen ook twee extra units op het terrein geplaatst worden. De Mate zal anders ingericht worden, de huidige inrichting is voor zo'n 80 mensen geschikt.

Het COA heeft deze extra voorziening nodig omdat het de stroom van vluchtelingen niet op kan vangen in de bestaande centra. Het gaat op het GGNet-terrein in Warnsveld echter niet om een asielzoekerscentrum, maar noodopvang. Deze zal een duur hebben van vijf jaar.

Nu de huurdersovereenkomst gesloten is moeten andere zaken nog besproken worden. Een woordvoerder van GGNet laat weten dat gesprekken over bijvoorbeeld faciliteitengebruik nu zullen volgen. Daarnaast gaan het GGNet, het COA en de gemeente in gesprek met omwonenden. Na aanleiding van deze gesprekken worden alle voorwaarden opgesteld.Gerelateerd