Parkeergarage Zutphen krijgt lovende recensie

17-03-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De parkeergarage achter het NS-station krijgt 4 sterren van de Volkskrant.

In de rubriek over beeldende kunst wordt de P+R onder de loep genomen. Volgens Bob Witman van de Volkskrant bewijst het Zutphense bouwwerk dat een parkeergarage niet altijd een grijze stapeling van beton en staal hoeft te zijn.

“Het eigene van de P&R in Zutphen zit vooral in de kop en kont van het smalle langwerpige gebouw. De 'billen' van de garage zijn de oprijsilo's voor het in- en uitrijden van de auto's.” aldus Witman.

Architectenbureau Moederscheim Moonen had bij het ontwerp al het idee van een pakhuis. Witman ziet dit er duidelijk in terug: “De kopse kant, waar je het station uit komt, verwijst naar de industriële historie, met zijn pakhuisachtige gevel.”

De vier sterren dankt het gebouw vooral aan de opzet: “In vorm noch materiaalkeuze is dit concept vernieuwend. Maar het is wel goed gedoseerd en liefdevol uitgevoerd. Vooral door consequent de houten gevel als decorstuk te benutten, krijgt de architect het voor elkaar dat dit gebouw de zwaarte mist die parkeergarages doorgaans kenmerkt.”



Gerelateerd