Personeel Lidl Zutphen in actie tegen intimidatie op de werkvloer

11-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Een aantal medewerkers van de Lidl gaan in protest tegen de werkomstandigheden in het Zutphense filiaal.
25 medewerkers hebben een petitie ondertekend voor een meer respectvolle communicatie en omgang.

Op dit moment spreken de medewerkers van een te hoge werkdruk en intimidatie op de werkvloer. De vakbond FNV Handel werkt ook mee aan het gesprek tussen de medewerkers en het management.  Volgens de vakbond worden afspraken niet nagekomen en worden er fouten gemaakt met het rooster. Tegen personeel wordt geschreeuwd en er zou sprake zijn van intimidatie.

De petitie is ondertekend door 71 procent van de werknemers van het Lidl-filiaal in Zutphen. Ze willen onder andere een respectvolle communicatie en omgang, een eind aan de intimidatie en verlaging van de werkdruk. "Afspraken worden niet nagekomen en zowel de planning als de roosters kloppen vaak niet", licht Jeffrey Schrijver FNV-lid en allround medewerker toe. "Hard werken is niet erg maar het is zoveel fijner werken zonder intimidatie."

FNV-lid en allround winkelmedewerker Gamze Bozkurt: "We zijn trots op ons werk en zetten ons dagelijks in voor tevreden klanten en een goede omzet. Maar we willen wel op een verantwoorde, duurzame en plezierige manier kunnen werken. Zoals nu met ons wordt omgegaan, is verre van respectvol en gezond."

Aanstaande donderdag wordt de petitie van de medewerkers overhandigd. 20 juli is er een gesprek tussen de medewerkers en het management samen met de FNV.