Pianomuziek door het ziekenhuis

19-06-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Patiënten en bezoekers van Gelre ziekenhuizen Zutphen kunnen vanaf nu regelmatig genieten van pianospel in de centrale hal. Vandaag schonk mevrouw Lies van der Brug - Hooij via de Stichting Vrienden van Gelre ziekenhuis Zutphen een piano aan het ziekenhuis. Deze werd in ontvangst genomen door Rob Mutsaers, locatiedirecteur Gelre Zutphen, Marcel Walraven, manager Hotel, en Frans Rozendal, voorzitter van de Stichting Vrienden van Gelre ziekenhuis Zutphen.

“De wens voor een piano voor in de centrale hal van Gelre Zutphen was er al langer”, vertelt Marcel Walraven. “We zijn dan ook heel blij dat Frans Rozendal in contact is gekomen met mevrouw Van der Brug, die ons dit prachtige familie-erfstuk wilde schenken.” Het geld dat met de crowdfunding is opgehaald, wordt gebruikt voor de aanschaf van bladmuziek en voor onderhoudskosten, zoals het stemmen van de piano.

In Gelre Apeldoorn wordt al enige tijd gebruik gemaakt van een piano in de centrale hal. Walraven: “De ervaring leert ons dat patiënten erg positief op de muziek reageren. Een bezoek aan het ziekenhuis kan best spannend zijn. De pianomuziek zorgt voor een stukje rust en geeft bezoekers bovendien een welkom gevoel. In Apeldoorn liet een patiënt zelfs een bos bloemen achter op de piano als dank.”

De piano in Gelre Zutphen is direct ingewijd door één van de pianisten. Deze en een aantal andere vrijwilligers zullen de piano zo’n vier middagen per week bespelen. Vrijwilligers die het ook leuk vinden om te spelen, kunnen zich melden bij Frans Rozendal via tel. 06-53117205.Gerelateerd