Planning en omleiding tijdens werkzaamheden langs de IJssel

14-03-2017 Nieuws Redactie

De omleidingsroutes in de verschillende fases | Zutphen24

ZUTPHEN - Deze zomer is het verkeer rond de IJsselkade en IJsselbrug afgesloten. De gemeente heeft daarvoor omleidingsroutes ingesteld. De routes verschillen per fase. In de afbeelding hierboven zijn deze weergegeven. 

De rode wegen zijn de afsluitingen. De groene wegen zijn de omleidingsroutes. De parkeerroutes worden aangegeven met blauw en de regionale wegen met bruin.

Fases
In de eerste fase is de IJsselkade eenrichtingsverkeer. Dit is van 3 april tot half juni. Gemotoriseerd verkeer kan alleen vanaf de IJsselbrug richting de Bult van Ketjen. De omleiding loopt dan vanaf het politiebureau via de Graaf Ottosingel. Deze omleidingsroute telt ook in fase 3, als de hele IJsselkade is afgesloten.

In de tweede fase (Oude IJsselbrug en IJsselkade afgesloten van 26 juni tot 18 augustus) wordt het verkeer via de nieuwe IJsselbrug geleid. 

Tussen 25 juli en 7 augustus rijden er bovendien geen treinen over de brug. De NS gaat bussen inzetten. Dit geldt voor het traject Zutphen-Dieren en Zutphen-Apeldoorn.

Klik op de afbeelding om deze te vergrotenGerelateerd